You must be logged in to post messages.
Please login or register

AI and RM Scripting
Moderated by Crazed Ewok, Gen_Rhys_Dallows

Hop to:    
Welcome! You are not logged in. Please Login or Register.No replies
SWGB Heaven » Forums » AI and RM Scripting » AI stopped training units with changed train button
Bottom
Topic Subject:AI stopped training units with changed train button
Triden BR
Clone Trooper
posted 12-25-17 10:54 PM EDT (US)         
Hi folks!

I've searched the forums and couldn't find an answer for my issue.
I'm making a genie mod for SWGB and I've changed the train button for some units and also added new units. The problems is, AI of Random Map does not train the units I've changed the Train Button. Why? How can I fix that?

When you select a building that train units the building console opens with a series of train buttons. In SWGB, the first row of train buttons goes 1 to 4, second row 5 to 8 and third row 9 to 12.
For example the Shipyard that trains water based units:
Train button 1 goes for the Utility Trawler
Train button 2 Transport ship
Train button 5 for Frigate
Train button 6 for Destroyer
Train button 7 for Anti-Air Cruiser
Train button 8 for Cruiser
The third row, 9-12 is for the upgrades.

Problem 1) If I change the train button for Frigate to Train Button 3 the AI will not train Frigate anymore.

Problem 2) If I add a new unit that goes for the Train Button 4 the AI will not train the new unit.

I didn't change the unit language.dll values nor the unit internal name such as UNIT-JKNTE, just changed the Train Button the AI simply does not train the unit anymore.

I've changed other unit attributes such as cost and required researches or upgrades to train the unit, and the AI can still train these units! Only the units that I've changed the Train Button the AI goes blind for that unit.

Can someone help?
You must be logged in to post messages.
Please login or register

Hop to:    

SWGB Heaven | HeavenGames